Dagbesteding

Welkom bij Numodozorg, waar dagbesteding een nieuwe betekenis krijgt:

Onze visie gaat verder dan traditionele dagbesteding. Wij geloven in actief bezig zijn, binnen én buiten, zinvol werk verrichten en vaardigheden ontwikkelen want iedereen is ongeacht leeftijd of beperking, leerbaar. Op onze dagbesteding kijken wij naar de persoon en niet naar de rugzak. Bij Numodozorg is er altijd iets te doen, zodat je altijd iets vindt wat bij je past en binnen je mogelijkheden ligt.

We bieden dagbesteding in drie specifieke groepen:

Groep Geel: Voor kinderen vanaf twee jaar

In Groep Geel bieden we een liefdevolle en stimulerende omgeving voor kinderen vanaf twee tot acht jaar. Deze groep is gericht op kinderen die op een andere plek (behandeling, kinder dagcentrum of speciaal onderwijs) al op de wachtlijst staan. Onze focus ligt op het stimuleren van de ontwikkeling van deze jonge geesten. We vinden het belangrijk om samen te werken met ouders/verzorgers om zo een eenduidige structuur en omgeving rondom het kind op te bouwen. Dit doen we naast begeleiding op de groep ook door middel van ouderbegeleiding (opvoedondersteuning) aan huis.

We bieden een breed scala aan activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van groei en leren op verschillende gebieden. Hier vinden kinderen niet alleen een speelse omgeving om samen te spelen en te delen, maar ook om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Ons ervaren team werkt nauw samen met professionals op het gebied van SI therapie, educatie, fysiotherapie en logopedie om de kinderen te ondersteunen bij hun motorische en taalontwikkeling. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opbouwen van structuur, het bevorderen van zindelijkheid en het ontwikkelen van vaardigheden die hen voorbereiden op (speciaal) onderwijs. We stimuleren ook het leren aan tafel blijven zitten en werken aan spraak- en taalvaardigheden. Groep Geel is een plek waar kinderen kunnen groeien en bloeien terwijl ze zich voorbereiden op de volgende stap in hun ontwikkeling.

Groep Rood: Voor Jongeren

Groep Rood is ontworpen voor jongeren die op zoek zijn naar verbinding, zelfontdekking en een zinvolle daginvulling. Hier draait alles om het ondersteunen van jongeren terwijl ze hun weg vinden in de maatschappij en hun persoonlijke talenten en kwaliteiten ontdekken. Onze programma's zijn gericht op het behouden en vergroten van schoolse vaardigheden, terwijl we ook ruimte creëren voor sociale interactie en participatie in de gemeenschap. We stimuleren jongeren om hun eigen interesses te verkennen en te ontdekken waar ze goed in zijn. Groep Rood biedt een veilige omgeving waarin jongeren kunnen groeien en zichzelf kunnen uiten terwijl ze werken aan hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Groep Groen: Voor Ouderen

In Groep Groen bieden we een warme en gastvrije omgeving voor ouderen die op zoek zijn naar een zinvolle daginvulling en sociaal contact met leeftijdsgenoten. Hier draait het om het creëren van een rustgevende omgeving waarin ouderen kunnen ontspannen en genieten van gezelschap. We bieden activiteiten die passen bij de behoeften en interesses van onze oudere deelnemers, terwijl er ook ruimte is voor rustmomenten tussendoor. Ons doel is om een gevoel van gemeenschap te bevorderen en tegelijkertijd de individuele behoeften en voorkeuren van elke oudere te respecteren. Groep Groen is een plek waar ouderen kunnen genieten van elkaars gezelschap terwijl ze hun dagen vullen met betekenisvolle en plezierige activiteiten.

Met deze drie diverse groepen streven we ernaar om een inclusieve en ondersteunende omgeving te bieden waarin elk individu de mogelijkheid heeft om te groeien, te leren en te bloeien op zijn of haar eigen unieke manier.

Wat je allemaal bij Numodozorg kunt doen?

Bijna alles is mogelijk! Onze focus ligt op wat jij leuk vindt. Ons doel is iedereen de kans geven om te doen waar ze plezier in hebben. Uitdaging is essentieel voor ontwikkeling, en dat bieden we volop bij Numodozorg.

Daarnaast bieden we leerwerkplekken buiten onze locatie in Harmelen. Denk aan werken in een tweedehandswinkel of bij de supermarkt, altijd met begeleiding van Numodozorg.

Bij ons vind je een gevarieerd aanbod van faciliteiten en activiteiten om de behoeften en interesses van al onze deelnemers te vervullen:

Snoezelruimte voor Ontspanning: Onze snoezelruimte is een oase van rust en ontspanning. Hier kunnen deelnemers zich terugtrekken om te genieten van zachte verlichting, comfortabele zitzakken en een scala aan sensorische stimulatie. De ruimte is uitgerust met boekjes, spiegels en handmassages om te zorgen voor een rustgevende en prikkelarme ervaring. Relaxmuziek en luisterboeken dragen bij aan een kalmerende sfeer waarin deelnemers kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Beamerscherm voor Filmvertoningen: Ons beamerscherm is de ideale plek voor gezamenlijke filmvertoningen. Deelnemers kunnen samen genieten van films en programma's die zowel entertainment als educatie bieden. Dit stimuleert sociaal contact en biedt deelnemers de mogelijkheid om samen te genieten van diverse visuele ervaringen.

Deelnemerskantoor voor Diverse Activiteiten: In ons deelnemerskantoor kunnen deelnemers zich bezighouden met een scala aan activiteiten. Van computeren en huiswerk maken tot het volgen van cursussen en trainingen, deze ruimte biedt mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het versterken van vaardigheden. Het is ook een plek waar prikkelarme momenten kunnen worden gevonden voor wie behoefte heeft aan wat rust en stilte.

Ruime Tuin aan het Water: Voor de natuurliefhebbers onder onze deelnemers is er een prachtige tuin aan het water. Met een vijver vol vissen en een schilderachtig uitzicht biedt de tuin een rustgevende omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur. En voor degenen die van een actievere buitenervaring houden, biedt onze Numodo-boot met elektrische motor de mogelijkheid voor zomerse vaartochten op het water, waardoor een unieke en plezierige activiteit wordt geboden.

Rolstoelfiets en Hondjes voor Nabijheid en Beweging: Onze rolstoelfiets is een geweldige manier om de omgeving te verkennen terwijl deelnemers samen genieten van een fietstocht. Dit bevordert niet alleen lichaamsbeweging, maar biedt ook nabijheid en een gevoel van verbondenheid tussen deelnemers en begeleiders. Daarnaast spelen onze hondjes een bijzondere rol in de dagelijkse activiteiten. De hondjes zorgen niet alleen voor gezelschap, maar bieden ook de mogelijkheid om te zorgen voor een ander, zoals het borstelen en voeren. Bovendien motiveren ze deelnemers tot voldoende lichaamsbeweging door wandelingen en uitlaatmomenten.

Met deze uitgebreide reeks faciliteiten en activiteiten streven we ernaar om een inclusieve en stimulerende omgeving te bieden waarin onze deelnemers kunnen genieten, leren, ontspannen en groeien op verschillende gebieden.

En zelfs bij slecht weer is er genoeg te doen:

 

Woonkamer: Een Plek voor Creatieve Expressie en Ontspanning

Onze woonkamer vormt het hart van onze dagbesteding, waar een wereld van mogelijkheden zich ontvouwt voor onze deelnemers. Hier kunnen ze niet alleen genieten van gezellige interacties met mede-deelnemers, maar ook hun creatieve expressie verkennen. De ruimte wordt een artistiek atelier waar schilderen en knutselen plaatsvinden, waar deelnemers met verschillende materialen en technieken hun verbeelding tot leven kunnen brengen. Daarnaast is de woonkamer ook een plek om muziek te maken, of het nu gaat om samen zingen, het bespelen van instrumenten of het creëren van ritmes. Bovendien wordt de woonkamer soms een dansvloer, waar deelnemers hun lichaam kunnen laten bewegen op muziek, wat zowel een leuke activiteit is als een manier om te ontspannen en te genieten van het moment.

Keuken: Samen Koken, Bakken en Meer

In onze keuken draait alles om gezamenlijke activiteiten rond eten en koken. De keuken wordt een smakelijk laboratorium waar deelnemers hun culinaire vaardigheden kunnen ontwikkelen. Samen koken en bakken versterkt niet alleen de samenwerking en sociale interactie, maar het biedt ook een kans om nieuwe recepten te ontdekken en smaken te verkennen. Het bereiden van maaltijden kan ook een educatieve ervaring zijn, waarbij deelnemers leren over voeding en gezonde keuzes. Bovendien kan de keuken worden omgetoverd tot een gezellige plek voor koffie- of theemomenten, waar deelnemers kunnen ontspannen en bijpraten.

Sport- en Muziekruimte: Actie en Creativiteit Samenbrengen

Onze sport- en muziekruimte is een dynamische plek waar zowel lichaam als geest worden uitgedaagd. Hier kunnen deelnemers zich inspannen door te sporten, te bewegen en te spelen, waardoor ze niet alleen aan hun lichamelijke gezondheid werken, maar ook plezier hebben en energie opdoen. Aan de andere kant wordt deze ruimte ook omgetoverd tot een muziekstudio, waar deelnemers kunnen experimenteren met verschillende instrumenten en samen muziek kunnen maken. Het combineren van sport en muziek biedt een unieke gelegenheid om zowel fysieke activiteit als creativiteit te bevorderen.

Kortom, onze woonkamer, keuken en sport- en muziekruimte zijn veel meer dan alleen fysieke ruimtes. Ze zijn het kloppende hart van onze dagbesteding, waar diversiteit aan activiteiten samenkomen om onze deelnemers te inspireren, uit te dagen en te laten genieten van een breed scala aan ervaringen.

Deel Uitmaken van de Buurt:

Bij onze dagbesteding geloven we sterk in het actief deel uitmaken van de buurt en het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid. We stimuleren onze deelnemers om verbindingen te leggen en interactie te hebben met de lokale gemeenschap. Zo organiseren we bijvoorbeeld wandelingen met onze ouderen, waarbij ze kunnen genieten van de frisse lucht en gezelschap terwijl ze de buurt verkennen. Tijdens deze wandelingen hebben we zelfs de mogelijkheid om even bij te praten en koffie te drinken met onze buren. Voor degenen die graag een praktische bijdrage leveren, gaan we soms samen boodschappen doen bij de supermarkt aan de overkant, wat niet alleen een nuttige activiteit is, maar ook kansen biedt om de buurtgenoten te ontmoeten en interactie te hebben. Door deze actieve betrokkenheid versterken we niet alleen de banden tussen onze deelnemers en de buurt, maar dragen we ook bij aan een inclusieve en levendige gemeenschap.

Rust en Stilte:

We begrijpen dat momenten van rust en stilte van essentieel belang zijn om de balans te behouden in onze drukke wereld. Daarom hebben we op verschillende plekken binnen onze dagbesteding ruimtes gecreëerd waar onze deelnemers kunnen genieten van een vredige en kalmerende omgeving. Onze muziekruimte is uitgerust met een comfortabele loungebank, perfect om te ontspannen en te genieten van rustige muziek. De slaapkamers bieden de mogelijkheid om even uit te rusten of zich terug te trekken voor een moment van stilte. Onze woonkamer, met een gezellige ligbank, biedt uitzicht op het water en creëert een serene sfeer om te ontspannen. Voor degenen die willen genieten van de rust en de natuur, biedt onze serre een prachtig uitzicht op het water, waardoor een gevoel van kalmte en vrede wordt opgeroepen. Daarnaast kunnen deelnemers zich terugtrekken in het deelnemerskantoor of de vertrouwde snoezelruimte, waar ze kunnen genieten van sensorische prikkels en prikkelarme momenten.

Met deze zorgvuldig ontworpen ruimtes en het bevorderen van interactie met de buurt, streven we ernaar om een evenwichtige omgeving te bieden waarin onze deelnemers zowel sociale betrokkenheid als rust kunnen ervaren, zodat ze zich echt thuis voelen bij onze dagbesteding.

Bij Numodozorg gaat dagbesteding verder dan verwachtingen en ontdek je een wereld van mogelijkheden.